вівторок, 30 серпня 2016 р.

Йдемо Франковими шляхами

          27 серпня 1856 - 28 травня 1916

                  Галичина дала світові багато визначних людей. Серед них яскравою постаттю є Іван Франко - класик української літератури, геніальний письменник, перекладач, публіцист, громадський і просвітницький діяч, який своєю невтомною працею будив і зміцнював національну свідомість українців.
           27 серпня минає 160 років з дня народження Великого Каменяра.  26 серпня у бібліотеці проведено літературний вечір "Йдемо Франковими шляхами". Відвідувачі заходу змогли краще ознайомитись з його життєвим та творчим шляхом. Адже він був ніжним ліриком і відважним бунтівником, витонченим літературним майстром і вченим - енциклопедистом, першим з українських письменників, який заробляв на хліб літературною працею, а помер у неймовірній бідності. 
          А його вірші «Каменярі», «Вічний революціонер» стали класикою за життя, зваблюючи композиторів своїм духом і ритмікою. Його п'єса «Украдене щастя» ось уже друге століття є окрасою репертуарів найкращих театрів України. Поема «Мойсей» своєю філософією захоплює тисячі дослідників — літературознавців, філософів, істориків.




Немає коментарів:

Дописати коментар