середу, 1 березня 2017 р.

Літературне досьє "Окраса Лесиного слова"


Є люди, як свічки, -
   Згорають,
відходять у небуття.
   Є люди, як зірки,-
   Горять, і світять все життя.

Зіркою такої величини є геніальна українська поетеса Леся Українка.    Великий поет України і жінка з трагічною долею, вона ввійшла в свідомість поколінь як символ незламності і боротьби. 25 лютого минає 146 років від дня її народження. Людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, чиє ім'я овіяне особливою всенародною любов'ю. 
З цієї нагоди 28 лютого в Словітського НВК відбулося, підготовлене бібліотекарем, літературне досьє «Окраса Лесиного слова». Учасниками заходу стали учні 1 – 4 класів. Діти, батьки та вчителі більше дізналися про життєвий шлях поетеси та  поринули у світ її мудрого, красивого і сильного поетичного слова. Інсценізації вірша «Мамо, йде уже зима» та казки «Три метелики» найбільше сподобались глядачам. 






Свято супроводжувалось мультимедійною презентацією "На шлях я вийшла ранньою весною", яку підготувала вчитель початкових класів  Здоровега Г.В.



     Також відвідувачі заходу ознайомились з книжковою виставкою «Краса та поетичність Лесиного слова», яка оформила зав.бібліотекою с.Словіта.

На завершення заходу діти сплели вінок шани Лесі Українки та переглянули мультфільм до казки «Біда навчить».





Немає коментарів:

Дописати коментар