неділю, 16 липня 2017 р.

"Пам'ятаємо героїв імена"

День Героїв – це день пам'яті усіх українців, що присвятили своє життя нашій з вами свободі, тих, хто боровся і захищав Україну. Українські герої поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси і присвятили власне життя служінню українській нації. Вони загинули в боротьбі з ворогом і залишилися нескореними.
День Героїв відзначають понад сімдесят років. У суворі роки німецької окупації, у час протибільшовицької збройної боротьби, українці на чолі з ОУН вшановували пам'ять Героїв. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як День Героїв.
В роки німецької, а згодом радянської окупації цей день відзначався у підпіллі та в українській діаспорі. З проголошенням незалежності День Героїв відзначається в Україні.
 Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН, а сьогодні це Герої Небесної сотні та вояки, які воюють в АТО.
До Дня Героїв в нашій бібліотеці проведено годину історичних портретів «Пам’ятаємо героїв імена» та оформлено книжкову виставку «У боротьбі за волю України»Адже на прикладі величі вчинків й величі духу плекають нових героїв, нових захисників української нації, захисників незалежної України.

Немає коментарів:

Дописати коментар