пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

Свято мужності та відваги

14 жовтня – це день великого свята – Покрови Пресвятої Богородиці. За повірям - у цей день землю покриває або листям, або снігом. А ще – є Заступницею від ворогів. Ця дата об'єднала в собі свята: День козацтва, День УПА, День захисника Вітчизни.
З давніх давен на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників.  Традиція ця дуже давня і походить ще з часів Київської Русі. Козаки вважали Покрову своєю заступницею. Збираючись у похід на ворога, козаки проводили молебень до своєї Покровительки. Повернувшись щасливо з походу, дякували Їй за збережене життя.
Та не лише свято Покрови та День козацтва відзначають 14 жовтня. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вдячності воїнам УПА, які також воювали за свою землю.
 І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення - воїнів АТО, які хоробро боронять кордони України та усіх тих, хто поклав своє життя  у боротьбі за волю країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар