вівторок, 21 лютого 2017 р.

«Соборність України – символ свободи та єднання народу»

22 січня у бібліотеці проведено історичну годину присвячену до Дня Соборності України. Цей день є надзвичайно важливим для українського народу, який віками був позбавлений своєї власної державності та розірваний на частини між сусідніми країнами.
Акт Злуки спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, свідченням їх самоідентифікації, становлення політичної нації.
Об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам’яті українського народу та сформувала підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України, утвердження її національної ідеї.
Сьогодні - День Соборності – це не тільки нагадування про об’єднання східних і західних українських земель, а й наказує бути разом у діях, думках, переконаннях, щоб не втратити єдину соборну Україну через нерозуміння Сходу і Заходу. Це світла пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.
«Народ мій є!
Народ мій завжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ!»
На завершення заходу діти провели флеш – моб  «Соборність України – символ свободи та єднання народу».

Відвідувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з тематичною виставкою «Соборність України: погляд у минуле».

Немає коментарів:

Дописати коментар